The Sassenach Blended Scotch Whisky
Sam Heughan på ComicCon 2015. Bilde: Gage Skidmore
Sam Heughan på ComicCon 2015. Bilde: Gage Skidmore

The Sassenach Blended Scotch Whisky er en whisky fra skuespiller Sam Heughan, kjent fra serien The Outlander. Navnet på whiskyen, The Sassenach, betyr fremmed ellerutenforstående og er morsomt nok navnet skotske Sams rollefigur Jamie, gir sin engelske kone Claire, spilt av Caitriona Balfe. Selve whiskyen er kommer fra Loch Lomond destilleriet. Etter sigende gjør de en hel del av denne typen tapninger, og deres master blender Michael Henry har sammen med Sam Heughan skapt denne whiskyen. Vi er grunnleggende litt skeptiske til “kjendisalkohol”. Det kan fort bli mye hype og lite substans. Så la oss se da.

Whiskyen i seg selv er som sagt blended og single maltene som har gått inn i denne er mellom 9 og 20 år gamle, og de er blandet med en 20 år gammel single grain whisky. Siste finishen foregår på Madeira-tønner. Så langt virker jo dette ganske så bra. Så her er litt tanker fra vår side:

Caitriona Balfe som spiller The Sassenach i The Outlander
Caitriona Balfe som faktisk spiller The Sassenach i The Outlander. Bilde: Christina Ring

Anmeldt: 04.10.22

Pris Vinmonopolet: Ikke tilgjengelig (Pris internasjonalt: Ca. kr 800,-)

Alkohol: 46%

Region: Highlands – blended

Nese: Søtt! Tørkete frukter, nøtter. Litt hint av banan og marsipan. Masser av tropiske frukter; særlig mye ananas. Noe krydder. Litt kjemiske noter; kanskje noe aceton.

Smak: Veldig lettdrikkelig. Oljete sitrusfrukter, toffee. Men smaken forsvinner fort.

Vurdering: Det er en ganske god whisky – for all del! Og undertegnede elsker koblingen til Outlander. Men den koblingen og all “hypen” som kommer med den, betyr mer for prisen her enn kvaliteten på whiskyen i seg selv. En god og lettdrikkelig whisky, men tilsvarende produkt eksisterer ned mot halve prisen. Derfor setter jeg denne til 4 av 6 mulige poeng. Hva er din vurdering av denne whiskyen? Du er velkommen til å legge igjen en vurdering under.

4/6
 
 
Visste du forresten at vi bruker Glencairn-glass når vi lager anmeldelser? Vi selger disse både med og uten vår logo – og tilgjengelig litt rabattert i en pakke på 6 glass. Nettbutikken er i tillegg full av andre spennende Glencairn-produkter.
 
Andre anmeldelser:
 
Kjenner du til noen flere som bør få plass her? Send oss en melding om dette.

Leave a comment