SMWS 77.61 Glen Ord

Det er glede å endelig å kunne si noen ord om SMWS 77.61 Glen Ord. For nye leser så står SMWS for Scotch Malt Whisky Society, og de kommer jevnlig med utgivelser. Denne klubben er kanskje en av de mer kjente whiskyklubbene og de har et klart internasjonalt tilsnitt. Utgivelsene deres er det gjerne mange whiskyentusiaster som hopper på! Og ifølge anerkjente Whiskybase er det god grunn til å følge med dem. Totalt sett som tapper (bottler) har de et svært høyt karaktergjennomsnitt. Denne gangen er de i kompaniskap med Glen Ord, et destilleri som er mer kjent for The Singleton.

Men med SMWS 77.61 Glen Ord som kom i 2020 mener vi dessverre at de ikke treffer helt godt. Ikke en dårlig whisky, men bare skuffende. Men med bare 228 flasker i “opplaget”, så var det lett å bygge opp forventningene litt.

Anmeldt: 07.03.21

Pris Vinmonopolet: Ikke tilgjengelig

År oppgitt: 12

Alkohol: 60,6%

Region: Highlands

Nese: Umiddelbart kommer det mye sitrusnoter, i særdeleshet appelsiner. Deretter litt ananas, kokos og vanilje. Det åpner seg åpner noe med slik at det det kommer noe mer epler og sitrusen blir mer til en sitronostekake. Men ikke mye dybde.

Smak: Vi fortsetter i sitrusen, men også litt mer søt og krydret, svart pepper. Men smaken forlater munnen fort og mer skuffende enn noe annet.

Vurdering: SMWS 77.61 er ingen dårlig whisky altså, men det er egentlig bare ganske skuffende hele greien. Ingen særlig dybde og langt under det jeg forventet av denne her. Det er sikkert en overrasskelse for en del at jeg vurderer den så lavt. Bare se på linkene nedenfor. Men hva tenker du? Legg igjen en kommentar!

3/6
Visste du forresten at vi bruker Glencairn-glass når vi lager anmeldelser? Vi selger disse både med og uten vår logo – og tilgjengelig litt rabattert i en pakke på 6 glass. Nettbutikken er i tillegg full av andre spennende Glencairn-produkter.

 

Andre anmeldelser:

Ønsker du din anmeldelse her? Send oss en melding. Vi setter også pris på å bli linket!

2 Comments

 • Jeg er forholdsvis ny i whiskygamet, og dermed også på denne siden.

  At du vurderer den helt annerledes enn hva andre har gjort viser i grunn bare at du har kompetanse og integritet. Takk for nyttig anmeldelse.

  Jeg skal lese litt mer av det du skriver her senere. Takk for smidig og rask leveranse av glassene forresten. Fruen ville gjerne hatt rødvinsglass i Glencairn-stil, men det finnes kanskje ikke?

  Alf Ivar
  Posted 15. november 2023 på 14:23
  • Hei Alf Ivar,

   Takk for hyggelig tilbakemelding!

   Jo, Glencairn lager rødvinsglass. Jeg må gjøre en bestilling fra dem ganske snart, så jeg meg en lyd! Jeg kan inkludere noen rødvinsglass hvis dere finner noen dere liker.

   Flemming,
   Whiskyworld.no

   Flemming Spilde Thorsen
   Posted 15. november 2023 på 17:17

Leave a comment