SMWS 64.110 Mannochmore 2008

Hello Sweetie! Det er serienavnet på SMWS 64.110 Mannochmore 2008.  Whiskyen er fra SMWS. (følg linken for alle SMWS anmeldelser), og dethar vært en trend siste fredagene at vi har publisert en anmeldelse fra denne klubben. For nye lesere så står SMWS for Scotch Malt Whisky Society, og de kommer jevnlig med utgivelser. Denne klubben er kanskje en av de mer kjente whiskyklubbene og de har et klart internasjonalt tilsnitt. Utgivelsene deres er det gjerne mange whiskyentusiaster som hopper på! Og ifølge anerkjente Whiskybase er det god grunn til å følge med dem. Totalt sett som uavhengig tapper (independent bottler) har de et svært høyt karaktergjennomsnitt. Denne gangen er de i kompaniskap med destilleriet Mannochmore. SMWS 64.110 Mannochmore 2008 er en sak fra refill ex-bourbon og nokså høy i alkoholinnhold.

Mannochmore er et Speyside destilleri som relativt nytt med grunnleggelse så sent som i 1971. Det har vært lukket litt ned i perioder siden da og har vel egentlig ikke hatt noen jevn markedstilværelse eller lettgjenkjennelige produkter over tid. De satser nå på sin egen single malt og noe i samarbeid med uavhengige tappere åpenbart.

Anmeldt: 07.03.21

Pris Vinmonopolet: Ikke tilgjengelig

År oppgitt: 10

Alkohol: 61,9%

Region: Speyside

Nese: Først og fremst mye mandler og deretter sjokolade. Enda mer uspesifisert nøtter. Så får vi denne klarere lukten tropisk frukt, og gjerne mer spesifikt tørket ananas. Vi avslutter med en del pære og vingummi

Smak: SMWS 64.110 Mannochmore 2008 er søt og varm whisky. Lang og god ettersmak

Vurdering: En solid og god whisky som vi er enig med Philip Storry når det kommer til at den passer godt på en sommerkveld. Den når ikke helt opp i toppsjiktet, men fireren her er absolutt solid fra vårt synspunkt.

4/6
Visste du forresten at vi bruker Glencairn-glass når vi lager anmeldelser? Vi selger disse både med og uten vår logo – og tilgjengelig litt rabattert i en pakke på 6 glass. Nettbutikken er i tillegg full av andre spennende Glencairn-produkter.

 

Andre anmeldelser:

Ønsker du din anmeldelse her? Send oss en melding. Vi setter også pris på å bli linket!

Leave a comment