SMWS 1.216 Glenfarclas

Med SMWS 1.216 Glenfarclas er det andre gang begir vi oss ut på en smaking fra SMWS. (følg linken for alle SMWS anmeldelser). For nye leser så står SMWS for Scotch Malt Whisky Society, og de kommer jevnlig med utgivelser. Denne klubben er kanskje en av de mer kjente whiskyklubbene og de har et klart internasjonalt tilsnitt. Utgivelsene deres er det gjerne mange whiskyentusiaster som hopper på! Og ifølge anerkjente Whiskybase er det god grunn til å følge med dem. Totalt sett som tapper (bottler) har de et svært høyt karaktergjennomsnitt. SMWS 1.216 Glenfarclas burde absolutt kunne gi oss noe å glede oss over. Men uten å røpe for mye, så ble det ikke helt slik.

Denne gangen er de i kompaniskap med Glenfarclas, som har en mengde meget kjente whiskyer på markedet. Destilleriet ble opprettet i 1836, og kom i Grant-familiens eie i 1865. Samme familien eier den fortsatt som er blitt en skjeldenhet i Skottland. De gangene vi har smakt Glenfarclas sine egne utgivelser har de vært fantastiske. Så vi hadde høye forhåpninger til denne denne. Glenfarclas hører hjemme i Speyside, og whiskyer herfra er kjent for å være nesten urøykte, men tilgjengjeld fruktige, nøttete og søte. Noter av epler, honning, vanilje og krydder går igjen. Vannet er særskilt mineralfattig og det setter dermed sitt eget preg på disse whiskyene. 

Anmeldt: 07.03.21

Pris Vinmonopolet: Ikke tilgjengelig

År oppgitt: 8

Alkohol: 59,3%

Region: Speyside Nese: Det første som slår en er noe kjemisk – neglelakkfjerner. Men det blir litt mer behagelig deretter med sitrus, noe smørbukk. Det er nærmest smågodthyllen i butikken. Noe kaffe også. Når man får litt vann i den blir det mer tydelig skumbanan.

Smak: Dette var skuffende altså. Den forsvinner fort i munnen. Utvilsomt søt, noe sjokolade og nøtter kommer fram før den er borte.

Vurdering: Dette er andre anmeldelsen av SMWS sine utgivelser og igjen er jeg skuffet. Denne gangen drar jeg den opp på fire under sterk tvil, mest på grunn av lukten. Smaken er for skuffende.

4/6

Visste du forresten at vi bruker Glencairn-glass når vi lager anmeldelser? Vi selger disse både med og uten vår logo – og tilgjengelig litt rabattert i en pakke på 6 glass. Nettbutikken er i tillegg full av andre spennende Glencairn-produkter.

Andre anmeldelser:

Vi har ikke funnet noen.  Ønsker du din anmeldelse her eller kjenner til andre anmeldelser? Send oss en melding. Vi setter også pris på å bli linket!

Leave a comment