Smögen 100 proof

Smögen er en av de nyere, store whiskyeventyrene hos søta bror, og Smögen 100 Proof er en kraftig rakker med 57,1% i alkoholprosent. Destileriet har holdt det gående i over 10 år allerede, og dette er en av de første whiskyutgivelsene. Fokuset er små utgivelser av høy kvalitet.

Anmeldt: 17.11.20Smögen 100 Proof flaske

Pris Vinmonopolet: Kr 1.095,- (50 cl)

Alkohol: 57,1%

Region: Verden – Sverige

Nese: Overraskende søt umiddelbart. Jeg hadde forventet mye peat. Vanilje absolutt sterkt til stede. Men også kaffe og litt mørkt tre (mahogni kanskje?). Og den varme peatrøyken kommer tydelig etter hvert. Litt ostekake og skumbanan etter hvert. Det gjør seg med noen dråper vann i den for å få alle luktene ut.

Smak: Den fyller virkelig munnen og varer lenge. Søt og lang ettersmak med både ostekake, krem og kakedeig (som cookie dough-smak i iskrem)

Vurdering: Dette var virkelig imponerende av det svenske destirlleriet. Det er en hel del her med Smögen 100 Proof som minner meg Highland Park. Godt med peat, men avrundet og søt. Jeg må si dette blir en høy karakter.

5/6
Visste du forresten at vi bruker Glencairn-glass når vi lager anmeldelser? Vi selger disse både med og uten vår logo – og tilgjengelig litt rabattert i en pakke på 6 glass. Nettbutikken er i tillegg full av andre spennende Glencairn-produkter.
Andre anmeldelser:
Kjenner du til noen flere som bør få plass her? Send oss en melding om dette.

Leave a comment