Oslo Guide 18.11.21: Single Malt Dreams Ben Nevis Lansering

Whiskysmaking hos Dr Jekylls er igjen på trappene. Og hvem liker ikke lanseringer? Førstemann til å prøve noe nytt står høyt i kurs hos alle. Doktoren understreker at de i alle fall liker det. Whiskysmaking hos Dr Jekylls denne gangen er lansering av Single Malt Dreams sin første utgivelse som er whisky fra Ben Nevis. Single Malt Dreams helt ny uavhengig tapper (independent bottler) som skal prøve sine vinger på norsk whiskyhimmel. Faktisk Norges første uavhengige tapper, og Dr Jekylls har hentet ut sjefen sjøl: Stephen Mathis. Han har vært kjent i whiskymiljøet en stund, kanskje særlig for bergensere. Han har blant annet kjørt whiskysmakinger- og middager på Terminus og er en del av Bergen Whisky Social Club. Ikke minst er han selveste “The Malt Impostor” med et helt fantastisk antall whiskyanmeldelser på siden. For de som undrer er Ben Nevis høyeste fjellet på de britiske øyer, med hele 1.344 m.o.h.. Men det er også hvor destilleriet Ben Nevis henter sitt navn. Det ble grunnlagt 1825 og vil være den røde tråden i smakingen. Single Malt Dreams er en versjon som har lagt 25 år på bourbon hogshead fat og kan skilte med “Best i Festival” på Oslo Whiskyfestival 2021. Whiskygleden fortsetter med mingling og en whisky- og ølmeny. Det gir de interesserte mulighet til å prate med Stephen.

Følgende lineup lover de i Oslo denne gangen:

Ben Nevis Single Malt Dreams 25yo , Bourbon Hogshead Ben Nevis Coopers Choice 24yo 1997 Bourbon Cask #7687 Ben Nevis Single Malts of Scotland 24yo Sherry Butt 1997 #105   Ben Nevis Svenska Eldvatten 20yo Sherry Hogshead 

Kjappe fakta om eventen:

Hva: Smaking

Hvor: Dr. Jekyll’s Pub, Oslo

Når: 18. November 2021, kl 18.00

Pris: kr 450,-

Påmelding per mail

 

Visste du forresten at vi i whiskyworld.no bruker i Glencairn-glass når vi smaker whisky? Vi selger disse både med og uten vår logo – og tilgjengelig litt rabattert i en pakke på 6 glass. Nettbutikken er i tillegg full av andre spennende Glencairn-produkter.

Leave a comment