Oslo Guide 15.11.21: Highland Park & Haandbryggeriet

Det er tid for whiskysmaking hos Dr Jekylls igjen. Doktoren starter sin invitasjon med: “Whisky er godt. Øl er godt. Hvorfor skulle de ikke la seg kombinere?” Hva skal man si til det utover “ja, hvorfor ikke?”? Vi her i whiskyworld.no er i alle fall hjertens enig: Whisky og øl fungerer helt utmerket sammen. Særlig når det er Highland Park vi snakker på whiskysiden. Og Haandbryggeriet har jo virkelig en stor mengde øl av høy standard, så kombinasjoner må jo finnes. Whiskysmaking hos Dr Jekylls er etter sigende fantastiske saker, og vi vet at det har gjort nettopp whisky og øl i kombinasjon flere ganger før. De påpeker helt korrekt at de to starter på samme måten, og dermed finnes det en helt tydelig sammenheng.  Whiskyen har jo et produksjonssteg som absolutt minner mer om øl enn whisky, men det anbefaler vi selvsagt ingen å prøve i større mengder. Det kan få utilsiktige konsekvenser. For de som har vært på smaking med Highland Parks ambassadør Martin Markvardsen kjenner til hans egen røverhistorie fra han var ny arbeider på destilleriet der på Orknøyene. Den involverte både veddemål og stoppeklokker. Ekspertene denne gangen er Stefan Hansen fra Haandbryggeriet i Drammen og Magnus Johansen fra Edrington Norge som importerer og selger Highland Park

Følgende lineup lover de i Oslo denne gangen:

Highland Park 12yo – Haandbryggeriet «Fyr & Flamme» (IPA)

Highland Park 18yo – Haandbryggeriet «Cabin Fever» (Pale Ale – New England / Hazy)

Highland Park Single Cask «Jekyll’s Choice» 12yo  – Haandbryggeriet «Sumava» (Dark Lager)

Highland Park Single Cask «Norge» 16yo – Haandbryggeriet «Gapahuk» (Imperial Stout)

 

Hva: Smaking

Hvor: Dr. Jekyll’s Pub, Oslo

Når: 15. November 2021, kl 19.00

Pris: kr 350,-

Påmelding per mail

  Visste du forresten at vi bruker Glencairn-glass når vi smaker whisky? Vi selger disse både med og uten vår logo – og tilgjengelig litt rabattert i en pakke på 6 glass. Nettbutikken er i tillegg full av andre spennende Glencairn-produkter.

Leave a comment