Old St Andrews Par 4

Old St Andrews er egentlig ikke et destilleri, og dermed er alt whiskyrelatert fra den kanten blended naturligvis. De lager flere typer brennevin og kaller seg selv designer, merkevareier, tapper (bottler) og distributør (i den rekkefølgen) av det de kaller premium og spesielle alkoholmerker. Det høres litt ut som om det stil før substans, og Old St Andrews Par 4 bekrefter vel stor sett det:. Her handler det om å lage et produkt som er morsomt for golferen å ha i hyllen og egentlig ikke noe som er ment å skulle drikkes. Utformingen på flasken til Old St Andrews Par 4 er lettgjenkjennlig: Det er en golfball og den er kun tilgjengelig som miniatyr. De nyere utgavene av denne kommer i gjennomsiktig flaske. Som jeg mistenkte bekrfter også Wikipedia at denne brukes som premie i golfutrneringer.

En ekstra fun fact for de som er interesert: Whiskyen ble popularisert av Denis Thatcher på 1980-tallet, ektemannen til Storbritannias tidligere statsminister, selveste “Iron Lady” Margaret Thatcher. Han ble ofte sett med en flaske i hånden på gofturneringer. Det kan ikke være verste markedsføringsstuntet i de kretser.

Anmeldt: 01.09.20

Pris Vinmonopolet: Ikke tilgjengelig, ofte tilgjengelig ved kassen på taxfree

Alkohol: 40%

Region: Speyside

Nese: Vaniljeiskrem først, citrus, eplekake, smørkake, appelsinskall, marsipan og til slutt noe jaffakaker og banantoffee. Med andre ord full av søtsaker.

Smak: Litt krydret, men mild, rund og søt. Ingen særlig ettersmak.

Vurdering; Dette er en treer. Old St. Andrews Par 4 er en nokså «ufarlig» whisky, men lite spennende og ingenting å rope hurra far. Jeg skrev innledningsvis at denne ikke er ment til å skulle drikkes. Du gjøre ikke noe galt med å drikke den, men den passer bedre som ustilling mellom trofèene eller i minityrflaskesamlingen enn i munnen.

Hva er din vurdering av denne whiskyen? Du er velkommen til å legge igjen en vurdering under.

3/6

Andre anmeldelser:

Whiskybase.com

Ønsker du en link her, så send oss en kort melding. Selvsagt er det alltid hyggelig å bli linket tilbake også.