Kavalan Single Malt

Vi kjører denne gangen kort og godt på med en liten en fra whiskyworld.no-arkivet; Kavalan Single Malt. Denne er hentet fra en smaking fra tiden nær lanseringen av den nye serien til Kavalan i Norge i 2015. Den eminente mannen som arrangerer Oslo Whiskyfestival samt flere andre festivaler for oss, Chris Maille, kjørte en av sine nær verdensberømte smakinger på Grand Terminus i Bergen. Vi ble som alltid innhentet av hans sekkepiper og ledet ned i kjelleren av det historiske hotellet som fortsatt omtales som “avholdshotellet” av den eldre garde i byen. Mer og mer med glimt i øyet selvsagt.

Vi skal prøve å glede dere både med dette fra arkivene og nye whiskyanmeldelser over de neste ukene. Kavalan er derimot noe helt spesielt som den eneste taiwanske whiskyen. Korte lagringstider gir en helt unikt kort lagringstid. Destilleriet startet opp for kun 15 år siden. Alle whiskyene er for søtmonsene. Og vi må vel innrømme at vi definerer oss innen i den kategorien, selv om vi også setter godt pris på Kavalans rake motsetninger: Islay-whiskyer.

 

Kavalan Single Malt

Anmeldt: 02.05.15

Pris Vinmonopolet: Kr 809,90,- (per 15.10.21)

Alkohol: 40%

Land: Taiwan

Nese: Rett ut fra startblokken er det de fruktige og søte tonene som utmerker seg: Epler, bananer og toffee. Etter dette beveger vi oss sakte over mot vanilje og så får vi kaffe i nesen. Med et lite hint av vann sklir vi over i tropiske frukter slik som ananas, men noe marsipan kommer mot slutten også.

Smak: Denne fyller virkelig hele munnen. Fruktig, det vil si tropiske frukter, varm og søt. Tørr.

Vurdering: Kavalan Single Malt er virkelig en god og solid dram. Vi elsker de lette tonene. Spesielt god er den hvis man tar med i vurderingen at denne ikke har hatt mer enn 4-5 år med lagring. Det er virkelig noe helt spesielt med disse whiskyene som lagres i varmere himmelstrøk. Dette er absolutt høy klasse, men ikke toppklassehis is a very good and solid dram. Love light tones. Especially good considering it’s probably not had more than 4-5 years in storage. This is high class, but not top class. A bit expensive, especially thinking about the next in the line up. This is a four, but it’s strong.

Hva er din vurdering av denne whiskyen? Du er velkommen til å legge igjen en vurdering under.

 

4/6

 

Visste du forresten at vi bruker Glencairn-glass når vi lager anmeldelser? Vi selger disse både med og uten vår logo – og tilgjengelig litt rabattert i en pakke på 6 glass. Nettbutikken er i tillegg full av andre spennende Glencairn-produkter.  

 

Andre anmeldelser:

Aperitif (Norsk)

Whiskybase – flere brukere har anmeldt (Engelsk)

Master Of Malt (Engelsk)

Tastings.com (Engelsk)

Connosr.com (Engelsk)

The Whisky Exchange (Engelsk)

NB! Noen av disse anmelderne ønsker også å selge deg whisky. Vi tar ikke betalt for disse lenker eller får noen provisjon, og du må selv sette deg inn i reglene vedrørende kjøp og import.

Kjenner du til noen flere anmeldelser, så send oss gjerne en kort melding. Du kan også gjøre det samme om du ønsker din egen anmeldelse her. Selvsagt er det alltid hyggelig å bli linket tilbake også.

Leave a comment