GlenDronach Cask Strength Batch 1

GlenDronach er et spennende destilleri i Highland-regionen, nærmere bestemt i Valley Forgue. Deres tradisjoner går tilbake til 1826 og grunnlegger James Allardice. De markedsfører seg som “The Sherry Cask Connoisseurs”, og det er liten tvil om at denne whiskyen bekrefter at de er gode på dette. Denne har vært på både Pedro Ximenez- og Oloroso-fat. GlenDronach Cask Strength Batch 1 er, som navnet tilsier, aller første batch med cask strength fra GlenDronach.Med en så høy alkoholprosent krever den naturligvis noen dråper vann på denne stryken for å hjelpe med luktene og smakene. Dessverre får man ikke tak i Glendronach Cask Strength Batch 1 hos Vinmonopolet eller ordinære butikkern som taxfree eller lignende pt. 

Anmeldt: 27.02.21

Pris Vinmonopolet: Ikke tilgjengelig

Alkohol: 54,8%

Region:Highland

Nese: Til å begynne er nesen nærmest litt sur, en duft av grønne epler. Litt krydret. Med vann er den mer avrundet og vi går over mot portvin, karameller og marshmellows. Til slutt også noe kaffelikør.

Smak: Deilig søt og oljete, varmer dypt ned og har en lang ettersmak. Den er også litt nøttete i smaken; jeg vil si at det er et hint av valnøtter. Det finens også noe krydder som muskat i tillegg til mørk sjokolade.

Vurdering: Glendronach Cask Strength er vanvittig god whisky. Deilig og søt. Nærmest snopete! Et virkelig solid alternativ om man er glad i cask strength og sherryfat. I vår bok når den 5/6 og er et av årets høydepunkt så langt. Hvis du er glad i sherryfatlagret whisky, så er dette virkelig et godt alternativ!

Hva er din vurdering av denne whiskyen? Du er velkommen til å legge igjen en vurdering under.

5/6

Andre anmeldelser:
 
Ønsker du en link her, så send oss en kort melding. Selvsagt er det alltid hyggelig å bli linket tilbake også.

Leave a comment