Campbeltown PBS Cadenhead’s 1842 CA

Med Campeltown PBS Cadenhead’s 1842 CA beveger vi oss for første gang i anmeldelser på whiskyworld.no inn i whiskydistriktet Campeltowns rikholdige whiskykatalog. En gang i tiden var det omkring 30 destillerier tilknyttet denne lille byen på halvøyen ved navn Kintyre. Nå har vi bare en tiendedel av det tallet igjen: Springbank, Glengyle, Glen Scotia. Smakskartet fra området går i tørket frukt, vanilje, toffee og sjø. Det gir oss definitivt en del forventninger til denne whiskyen

Denne aktuelle whiskyen er en blended whisky fra Skottlands eldste uavhengige tapper (independent bottler); Cadenhead’s med historie helt tilbake til 1842. Eierne av Cadenhead’s er i dag de samme som eier Springbank-destilleriet. Campeltown PBS Cadenhead’s 1842 CA er åpenbart en blended whisky, men man kan jo undre seg hvor hvor mye av innholdet kommer fra siden de knytter det Campbeltown. Dette er en whisky for de som foretrekker runde og søte whiskyer, men det trenger litt vann da alkoholprosenten er nokså høy.

 

Anmeldt: 12.06.21

Pris Vinmonopolet: Ikke tilgjengelig

Alkohol: 56,8%

Region: Campbeltown – blended

Nese: Det første som slår en er en sitrusduft, deretter epler. Sitrusduften blir etterhvert “mykere” som en sitronkake. En del tørket frukt og faktisk noe litt kjemisk til slutt.

Smak: Som forventet ganske søt og fruktig på smak. En fyldig og tykk whisky med innslag av toffee og en avslutning av lettrøykt tre.

Vurdering: Denne whiskyen er absolutt en meget god whisky. Campeltown PBS Cadenhead 1842 er en lettedrikkelig whisky som mange vil sette pris på. Jeg setter den til 4 av 6.

Hva er din vurdering av denne whiskyen? Du er velkommen til å legge igjen en vurdering under.

4/6

Visste du forresten at vi bruker Glencairn-glass når vi lager anmeldelser? Vi selger disse både med og uten vår logo – og tilgjengelig litt rabattert i en pakke på 6 glass. Nettbutikken er i tillegg full av andre spennende Glencairn-produkter.
 
Andre anmeldelser:
Vi klarte dessverre ikke finne noen andre anmeldelser av denne whiskyen. Kjenner du til noen, så send oss gjerne en kort melding. Du kan også gjøre det samme om du ønsker din egen anmeldelse her. Selvsagt er det alltid hyggelig å bli linket tilbake også.

Leave a comment