Tanker/Meninger: Oslo Whiskyfestival Dag 1 | whiskyworld.no
Oslo Whiskyfestival er i gang!

Oslo Whiskyfestival er i gang!

Endelig er festivalen i gang! Her kommer noen tanker om dag 1 av festivalen!Det virker absolutt som om festivalen har fått en svært god start fordi det manglet ikke på folk denne første dagen! Det var lang kø utenfor døren, og smått hektisk idet man var kommet innenfor. Henting av forhåndsbetalte billetter, kjøp av billetter og garderobe på et noe begrenset areal skapte et noe komplisert og uordentlig køsystem. Heldigvis var Chris Maile der av og til med sin sekkepipe og underholdte og alle var i et forventningsfullt og godt humør slik at det gikk til slutt helt strålende!

Mange utstillere – også norske!

Millstone - Dagens første whisky!

Millstone – Dagens første whisky!

Ingen tvil om at bransjen stiller opp under denne festen. Man kunne få smake det meste av whisky om man ville! Det første vi valgte ut var en nederlandsk whisky kalt Millstone. Siden det er en periode nå hvor jeg virkelig har fått smaken på sherryfat, så måtte jeg velge den som var lagret på dette. En fin og rund whisky med søte toner av toffee. Veldig god whisky.

Myken destilleri var også på plass og ga litt innblikk i hvor de er pr. nå. Dette var langt i fra ferdige whiskyer. Det var «new

make» og noe som hadde vært lagret i bare 7 måneder. Whiskyworld.no valgte seg en smak av ungarsk eik. Det var røft og ikke spesielt godt i øyeblikket, men det er godt å se at de virkelig er underveis. Og det var liten tvil om at de var populære blant gjestene! For vi er alle spente på fortsettelsen! Men denne nesten ulagrede whiskyen satt i nesen litt lenge, og virket nok litt inn utover.

IMG-20151107-WA0001

Myken er utvilsomt en populær utstiller!

Myken 7 måneder på ungarsk eik - en begynnelse!

Myken 7 måneder på ungarsk eik – en begynnelse!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagens største opptur – og dagens lille nedtur

Pit stop dram dag 1 Ballantine's 30 year old!

Pit stop dram dag 1 Ballantine’s 30 year old!

Det må innrømmes at det var nesten som vi gikk glipp av det som var en kjempestor opptur! Vi hadde helt glemt tiden. Men like før tiden gikk ut sikret vi oss en Ballantine’s 30-åring. Full av noter av appelsin/citrus var dette virkelig fantastisk whisky. Og det var noe spesielt å holde en så god og skjelden whisky i hendene. Virkelig snop!

Dagens master class var ikke helt etter forventningene. Nick Ravenhall hadde blitt kalt inn for å gjøre en master class på litt kort varsel visst. Og temaet hans var Whisky Geekdom. Premissene var interessante og historieleksjonen var virkelig noe å ta inn. Å få smake blends fra en svunnen tid i whiskyproduksjon sammen med de moderne versjonene av maltene som var i disse, var virkelig interessant som et utgangspunkt. Dessverre var smakingen overbooket med 42 deltagere (det måtte settes inn ekstra bord). Whiskyworld.no fikk et noe skakt og skjevt bord på bakerste rad et godt stykke unna Nick selv. Uten mikrofoner og en kiwi-engelsk som gikk litt hurtig, ble det litt vanskelig å henge med. Noe som ga seg uttrykk i at en gang lå vi en whisky foran. Andre ga uttrykk for lignende frustrasjoner. Men vi fikk smake på en del god og spesiell whisky som jeg nok aldri får lov til igjen. Det var veldig kjekt!

Oppsummering

Flott første dag med mye godt i glasset. Vi tilgir at master classen ikke gikk etter forventningene og gleder oss over en herlig pit stop og flere unike opplevelser!

Vi gleder oss til dag 2!2 Responses to Tanker/Meninger: Oslo Whiskyfestival Dag 1

Annonse
Kategorier