Oslo Guide: Seminarer Oslo Whiskyfestival booking! | whiskyworld.no

Som sikkert mange whiskyfans allerede har fått med seg: Årets seminarer hos Oslo Whiskyfestival er lagt ut!

Oslo Whiskyfestival 2015 går snart av stabelen!

Oslo Whiskyfestival 2015 går snart av stabelen!

For de som leste min første oppdatering om festivalen fikk kanskje med seg hva jeg så fram til. Dessverre var det flere som var hurtigere på avtrekkeren enn meg, samt at jeg hadde flere dager der jeg hadde diverse problemer med nettbutikken til festivalen. Dermed røk seminaret med David Francis; representanten for mitt favorittdistilleri. Det var virkelig skuff! Men Martin Markvardsen ble det! Det skal bli en glede å høre ham forelese om «Skottlands nordligste destilleri» – Highland Park. De har jo ikke hatt få utgivelser siste tiden som henspeiler på nærheten til Norge. Gleder meg!

Dessverre klarte jeg å dobbelbooke meg selv. Men med kjempeservice fra Chris Maile, så ordner det seg. Men jeg måtte gi opp Elisabeth Andersens «Lagring i Sherryfat» til fordel for Nick Ravenhall og «Leading Malts». Kjedelig fordi jeg har en periode der jeg har lagt min elsk på nettopp sherryfatlagrede whiskyer. Men gøy fordi jeg får oppleve noe med Nick som kanskje ikke får oppleve igjen: Gamle og eksklusive whiskyer fra 70-tallet! Disse blir sammenstilt med de Highland single malts som inngår i disse. Dette blir gøy!

Hva tenker dere? Hvilke har dere booket inn på?

Her følger er fullt program slik det fremstår på arrangørens nettside om dere undrer hva dere ønsker å gå.Fredag 6. november

Du finner oss her!

Du finner oss her!

Kl.19.00 Nick Ravenhall          ‘Leading Malts ‘
Nick har brukt noen av sine utenlandske bekjente for å fremskaffe «three old blends from the seventies». Vi snakker om skikkelig gamle og eksklusive whiskyer dere sannsynligvis aldri kommer til å få smake igjen. I tillegg stille r han med tre av nåtidens single malts fra Highland-området som har inngått som hovedmalt i de tidligere nevnte blends . Vil vi finne fellestrekk mellom disse gamle blended whiskyene og de tilhørende single malt whiskyene?

 

Kl.19.00  David Allen          Campbelltown
For mange år siden var Campbelltown Skottlands ledende destilleriby med over 21 destillerier. Nå er det tre produserende destillerier igjen, og David skal presentere whiskyer fra to av dem, samtidig som vi får et innblikk i Campbelltowns historie.

Kl.19.00   Mikael Lundén     ‘Flavour-led’ whiskyer    
Så tidlig som på 1930-tallet gikk krangelen rundt whisky med eller uten aldersmerking, og nå har diskusjonen atter blusset opp. Velkommen til et seminar hvor vi vil ta for oss ‘Flavour-led Whisky’ og historien bak disse. Mikael kommer til å presentere utviklingen av whisky de siste årene, samt fokusere på fremtidens trender. I tillegg vil vi også smake oss igjennom noen utvalgte ‘Flavour-led’ whiskyer.Lørdag 7. november


Kl.14.30 Arnt Steffensen og Lars Helge Eklund   ‘ Fra taxfree til spesialbestilling – whisky i Norge de siste 10 år’

Arnt Steffensen og Lars Helge Eklund har skrevet Whiskyboka. Det er en generell bok om whisky, men på dette seminaret vil de ta for seg whisky-Norges utvikling de siste 10 årene. Foredraget vil akkompagneres av ulike whiskyer for at deltagerne ikke skal bli for oppslukt av vakre lysbilder, interessante excelanalyser og foredragsholdernes iver etter å høre sin egen stemme.

 

Kl.14.30 Louisa Young ‘Endelig myndig!’

Arran destilleri ble grunnlagt i 1993 og begynte å produsere whisky i 1995. Vi har fulgt Arran sin whisky gjennom oppveksten og endelig i 2015 kom den 18 år gamle tappingen. I dette seminaret presenterer Louisa forskjellige tappinger fra Arran destilleriet og vil sikkert fortelle oss hvordan det er å være myndig!
Kl.14.30 David Francis               ‘High..lay’                        UTSOLGT

Oppdag smaker og aromaer i whiskyer fra de høyeste pot-stills i ‘The High lands’ og den mest røykfylte byggmalten fra Is lay . Dave har med seg ‘new-make’, basisprodukter og noe overraskelser fra Glenmorangie og Ardbeg destilleriene.

 

Du finner oss her!

Du finner oss her!

Kl.17.30 Martin Markvardsen      ‘ Skottlands nordligeste destilleri’
Historiske arkiver forteller oss at det foregikk både brygging og destillering på Orknøyene på 1400-tallet. Basiskornet de brukte den gang var vikingenes ‘bere’-bygg. Den gangen var Orknøyene som kjent norsk, så betyr dette at whisky fra Orknøyene er den første norske whiskyen? Martin drodler om dette og andre interessante fakta mens vi smaker whisky fra Highland Park, fra det skotske destilleriet som ligger nærmest Norge.

 

Kl.17.30   Elisabeth Andersen           Lagring i Sherryfat

Whisky som har vært modnet i eks-sherryfat får mange vidunderlige aromaer og smaker som er spesielt attraktive for de som liker cognac. Med smaksprøver av 5 ulike tappinger fra Glengoyne, skal Elisabeth vise oss påvirkningen på whisky i denne type eikefat.

 

Kl.17.30 Tristan Campbell                  ‘ The Power of the Cask’
Denne høsten tok The Glenlivet over som verdens mestselgende single maltwhisky. Med hele 8 whiskyer skal Tristan ta oss med på en reise i livet til The Glenlivet fra ‘new-make’ til en 38 år gammel fatprøve. På veien smaker vi nylanserte tappinger, noen med ‘cask strength’  og får være med på en liten ‘blindsmaking’ der vi må ‘spot the blend’!


Annonse
Kategorier